Despre shtevie, fara perdea

|


Care este diferenta dintre cele 2 imagini?Pai in prima imagine avem o planta denumita "shtevie" iar in cea de-a doua avem "canepa".
Sa le luam pe rand :

Shtevia
Este o planta salbatica comestibila, care nu de mult timp a fost domesticita de catre om.O intalnesti cam in toate locurile unde creste verdeata si se pare ca e ruda indepartata cu urzica.Din ea poti obtine delicioase mancaruri, din care cea mai cunoscuta este ciorba de verdeata, denumita popular si "ciorba de bolbotine".

Canepa(cannabis)
Este o planta cultivata pentru obtinerea de droguri precum hasis sau marijuana.Are un continut ridicat de Tetrahydrocannabinol si este interzisa cultivarea ei in unele tari.


Asemanari :
- ambele plante fac parte din categoria "ierburilor"
- au fost domesticite de catre om
- ambele pot fi fumate (partea aceasta se continua la deosebiri)

Deosebiri :
- cultivarea canepei este interzisa in unele tari
- fumatul lor produce reactii diferite.

Fumatul canepei produce stari de euforie deplina, liniste si veselie(crize de ras).
Fumatul shteviei produce stari de deranj stomacal sub forma lichida, adica diaree.De unde aceasta remarca?Pai este inspirata din intamplari adevarate, romanesti (nu am fost eu persoana in cauza).

In concluzie, am un mesaj pentru cei care se cred mari stiutori : nu mai fumati orice planta ce va cade in mana, pentru ca s-ar putea sa va "doara" din mai multe motive.Lasati-va in mana cunoscatorilor si nu mai cadeti in penibil.

0 comentarii: