V-ati ascunselea

|

Va mai aduceti aminte de acest joc?Noi ii spunem 'fatzea' si ne ocupa foarte multe seri.
Dar, ca orice lucru pe care il faci de mai multe ori, la un moment dat intervenea plictiseala.
Asa s-a intamplat si in cazul nostru.Partea buna e ca, atunci cand esti plictisit, mintea ta este mai creativa, cel putin asa era pe vremea noastra.Cum necum, dupa lupte seculare, ne-a venit o idee, si anume sa combinam 'fatzea' cu 'leapsa', un fel de 'leapsa ascunselea'.

In ce consta acest joc?Pai, se faceau echipe de cate 2 si, o echipa se ascundea si cealalta o cauta.Faza e ca, dupa ce ii gaseai, trebuia sa-i si prinzi.Acest joc era asemanator cu Gardiana 10, pentru cunoscatori.

Iata ca intr-o seara, aveam noi pofta de joaca.Am facut 2 echipa si am pornit 'la drum'.S-a nimerit ca eu sa fiu in echipa care se ascunde.Ma gandeam eu unde sa ma ascund, ma consultam, dar degeaba, eram prea neinspirat.Un vecin mai mic decat noi asista la joc doar, pentru ca era prea mic.Desi era destul de tarziu, el tot era afara si asta m-a pus pe ganduri.Il intreb eu de ce e afara si el imi spune ca e singur acasa si profita de lucrul acesta.Tananam ! Brusc, mi-a venit ideea : sa ma duc la el in casa, insotit bineinteles ... nu ma mai gasea nici dracul.

Zis si facut.Il iau eu de bluza si il conduc spre apartament.Intram noi si ne ascundem in dormitor.Stateam noi de minute bune, ascunsi si plictisiti, pana cand se intampla ceva neprevazut.Se aude o cheie in usa, iar aceasta se deschide... era taicasau.Amandoi incremenisem de frica, dar nu stiu de ce.Incearca el sa ma ascunda sub pat, crezand ca taicasau o sa vina in dormitor, dar fara folos.'Batranul' s-a dus tinta spre baie.Soarta facuse ca dormitorul sa fie amplasat in vecinatatea baii, astfel se putea auzi orice fasait.Ce zic eu fasait, ca a fost o adevarata furtuna.Omul era asa de deranjat la burta, incat pur si simplu urla.Parca mancase iaurt cu pepene de 2 saptamani.

In orice caz, eu nu mai puteam de ras.Micul prieten radea si el, dar un ras d-ala cu frica-n san.Am iesit eu repede pe usa si m-am abtinut sa nu rad pana cand am parasit blocul.Ceilalti jucatori erau plictisiti de cat ma cautasera, dar cand le-am povestit ce-am patit, le-a trecut de tot.

Pentru concursul organizat de dugy si Luci

2 comentarii:

Anonim spunea...

eu cred ca "amicu" erai tu si tactu era ala basinosu
eu ma jucam parola odata ( asa se num la pitesti ) :)) si in blocu de acolo avea geam la baie 1 singura persoana un prieten dintre noi si cand ne alergam noi pacolo incepuse Un PRRRRRRRRRRRRRRRR =)) o basina daia olteneasca =)) de am ras 10 min de tasu si aruncam cu zarzare in baie dupa el

Ionut spunea...

Parola =))))
Ce copilarie nefericita ai avut :))