Sfaturi pentru a scapa de aglomeratie la metrou

|

Citeam ieri in Compact un articol in care, Dedi, un blogger, ne invata cum sa scapam de aglomeratia de la metrou, mai ales la statiile de la Unirii.
M-am gandit eu putin si am zis sa dau si eu cateva sfaturi despre statiile de la Piata Victoriei.Toata lumea stie ca, la orele de varf, aici se produc adevarate ambuteiaje umane.

1. Prima situatie

Sa zicem ca va aflati intr-o statie de pe magistrala Republica - Victoriei, cum ar fi Grozavesti.
Aveti grija cum va pozitionati pe peron.Trebuie sa aveti o distanta de 10-15 metri de la ceas.
V-ati urcat in tren si ati ajuns la Piata Victoriei.Daca ati respectat distanta, ar trebui sa coborati fix in dreptul scarilor normale.Astfel, aveti culoar liber catre statia Piata Victoriei 2.

2. A doua situatie

Sa presupunem ca va aflati in statia Obor si mergeti spre Victoriei.Aveti grija sa va pozitionati in partea opusa ceasului.Un punct de reper ar fi a treia usa de la coada trenului.Astfel, cand ajungeti la statia Piata Victoriei, veti cobori exact in fata scarilor normale.

Atentie ! Aceste 2 situatii se pot complica atunci cand 2 trenuri ajung simultan in statie sau cand isi face aparitia un flux de calatori proveniti de la M2.

3. A treia situatie

Va aflati in statia Universitate si doriti sa coborati la Piata Victoriei.Aveti grija sa va pozitionati exact la ultima usa a trenului.Odata ce ajungeti in statia respectiva, coborati si accelerati pe exterior, astfel ca veti usura urcarea scarilor.Dupa ce ati coborat scarile, in zona patiseriilor, acum trebuie sa coborati spre peron.Atentie ! Niciodata sa nu apelati la scarile normale din partea stanga.Folositi doar scarile rulante din partea dreapta.

4. A patra situatie

Va aflati in statia Aurel Vlaicu.Pozitionati-va chiar langa ceas, adica fix la prima usa.Cand trenul ajunge la Victoriei, aveti culoar liber spre scarile rulante din partea dreapta.


Atentie ! In toate cele 4 cazuri, daca se intampla sa nu aveti timp de pozitionare deoarece trenul a venit foarte repede, nu faceti din asta o drama... va veti pozitiona din mers.

Sper ca vor fi de ajutor aceste sfaturi.Nu ramane decat sa va doresc calatorie placuta si cat mai putina aglomeratie.

0 comentarii: