Ce-as schimba la orasul meu?

|

Visurat impreuna cu IasiPlus s-au gandit sa organizeze un concurs intitulat "Ce-as schimba la orasul meu?".

O sa vorbesc in acest post despre orasul meu Pantelimon.


As incepe, mai intai, cu o mica descriere a acestei localitati. Pantelimon este un orasel nou (din 2004, mai exact), situat la periferia sectorului 2 al capitalei.Este limitat in nord, est si sud de catre centura Bucurestiului.
Cu o populatie in jurul a 50 000 de locuitori, Pantelimon incepe sa devina un oras forte al judetului Ilfov, dovada fiind cresterea accelerata a investitiilor in domeniul imobiliar.

Acestea fiind zise, voi trece direct la problemele cu care se confrunta orasul :

1.Primarul si consilierii

Probabil aceasta este problema principala pentru majoritatea oraselor.Unii primari sunt corupti, altii sunt analfabeti, unii sunt betivi, altii sunt ghiolbani, fiecare edil cu defectul sau.Buuun, dar ce se intampla cand un primar intruneste toate aceste "calitati"?Iti vine sa-ti iei adio de la aceasta lume.Cam asa s-a intamplat si in Pantelimon (nu mi-am luat adio, ci ma refeream la primari).
Ultimii 2 edili ai orasului Pantelimon (unul dintre el a condus pe vremea cand era comuna) au intrunit toate acele mirobolante calitati balzaciene.

Vreti sa stiti ce a facut primarul de acum 8 ani, Gheorghe Popescu, intr-un mandat?Priviti in imaginea alaturata.Este o statuie religioasa langa un izvor natural.Asta este singurul lucru bun, deoarece asfaltarea jumatatii de strada unde se afla al sau viloi, nu poate fi considerata realizare in spiritul cetatenilor.
Daca ar fi existat o rubrica speciala in Guiness Book destinata celui mai incompetent primar, acest betiv notoriu ar fi iesit pe primul.




Cel de-al doilea primar despre care vorbeam(care este si actualul primar pana pe 15 iunie), a avut 2 mandate consecutive.In tot acest timp, el a facut mai multe lucruri bune, pe care le numeri pe 2 degete.
Iata si realizarile sale in 8 ani de conducere ....
In prima imagine, regasim o policlinica ridicata in 4 ani de zile, exact cat un mandat.
In cea de-a doua imagine, zarim o scoala generala cu clasele 1-4 , construita in 2 ani.De remarcat mesajul electoral, dar, mai ales, dezacordul electoral ce-l insoteste.
Avand in vedere ca toti consilierii sunt pusi pe baza de pile si rudenie, ce am zis despre primari se adevereste si in cazul lor.

Ce as schimba eu?

Daca as fi avut forta miilor de persoane cu drept de vot, as fi pus un primar competent, tanar, cu studii superioare, ajutat de un consiliu format din oameni cu capul pe umeri, modesti, cu o situatie materiala moderata.Dar cum sunt doar un simplu cetatean cu dreptul la un singur vot, nu pot decat sa injur prin coltul gurii si sa pun 33 de stampile duminica.


2.Mafia locala

A doua problema cu care se confrunta acest oras este mafia locala.Mafie e mult spus, deoarece sunt niste tuciurii cu 2 clase care au facut bani din furtisaguri de prin vest, iar acum invart afaceri de milioane de euro.
In imaginea alaturata puteti vedea locul in care se intalnesc acesti mafioti.
In majoritatea cazurilor, acestia dicteaza cine iese primar.E si normal, deoarece edilul, printr-o semnatura, poate trece un teren extravilan intr-unul intravilan, triplandu-i-se pretul, in cel mai rau caz.
Probabil v-ati dat seama ca acesti domni se ocupa cu imobiliarele.Toarna o vila pe un teren luat cu ajutorul primarului si pe urma o vinde cu sute de mii de euro.Cateodata cand pagubitul e insistent, acestia trec la amenintari cocalaresti (stiti voi, cutite, sabii, pistoale etc).

Ce as schimba in acest caz?

As organiza o razie la toti acesti mafioti, actionand la pont.Daca se gaseste unul vinovat, cad cu el multi altii, ca deh, sifonaria e boala grea.Cand o sa fie celulele pline, sa vedeti ce o sa se calmeze smenarii si ce-o sa se tempereze gainarii.


3.Infrastructura

Desi exista canalizare, gaze, apa curenta si energie electrica pe majoritatea teritoriului, in anumite momente, acestea lipsesc cu desavarsire.
Vara, intre orele 13:00 si 17:00, apa este oprita.Adica vii si tu de la serviciu si vrei sa faci un dus, chipurile folosesti apa de la lighean sau astepti.
Energia electrica da chix exact in cele mai dificile momente.Cum ar fi sa ramai fara curent in mijlocul iernii, afara fiind viscol, iar tu avand centrala termica?Noi o stim cel mai bine.Care este cauza?Pai vedeti in imaginea alaturata.Constructia de vile se desfasoara pe banda rulanta, iar alimentarea cu energie electrica se face cu ajutorul unui generator vechi si supra-utilizat.In aceste conditii, exact ca-n desenele animate, acesta face bum!

Canalizarea functioneaza bine, pana incepe sa ploua.Atunci sa vezi cum tasnesc fantani de apa menajera.



In imaginile de mai sus osbervam desfasurarea procesului de absorbtie a dejectiilor menajere si transferul lor peste Bulevardul Biruintei.

Cum as rezolva aceste probleme?

Cu bani de la Uniunea Europeana, bineinteles.Obtinerea fondurilor este foarte usoara, mai greu este cu administrarea lor.Cu un primar corect si niste consilieri competenti, acest lucru este realizabil.Dar vorba aceea, n-ai cu cine, niste incompetenti.


Ce-as mai schimba la orasul meu?

As crea o baza de agrement pe lacul Pantelimon, deoarece este o zona superba.Avand in apropiere si hotelul Lebada, de 4 stele, turismul ar exploda.












Dupa cum vedeti, exista potential, dar iar revin la celebra vorba, n-ai cu cine.Mare parte din lac este proprietate privata a rechinilor imobiliari, destinata pescuitului cu plata.


Un alt lucru pe care l-as schimba ar fi societatea care se ocupa de salubrizare.Este imposibil sa stai vara, 3 zile la rand, cu tomberonul plin.













Alt lucru pe care l-as schimba ar fi mentalitatea oamenilor, o mentalitate socialista amestecata cu una democratica, dar care mereu se bat cap in cap, din pacate pentru cei cu capul pe umeri si pentru acest orasel care este frumusel, dupa cum vezi in imagine, dar pacat ca e locuit.



Desi am o varsta frageda, as face fata cu brio unui mandat de primar.Asta este si dorinta multor cetateni, de a alege un primar tanar si serios.Din pacate pentru ei, politica este un butoi cu rahat, de care eu nu vreau sa ma ating.
Acestea fiind zise, sper ca duminica, 15 iunie, toata lumea va vota cu cel de sus (ma refer la cap nu la divinitate) in toate orasele, comunele si satele acestei tari.

8 comentarii:

Oti spunea...

:-? m-ai pus pe ganduri...

Ionut spunea...

Adica ... ?

Oti spunea...

am fost surpinsa sa gasesc pe net un articol despre "orasul" tau, care este si "orasul" meu. felicitari pentru articol. este atat de realist si totusi atat de discret. chiar ai doar 19 ani? :)

Ionut spunea...

Da ... inca vreo 3 luni si pe urma imbatranesc si schimb prefixul ... ne cunoastem? :)

Oti spunea...

nu cred ca ne cunoastem. dar imi pare f cunoscut. poate din vedere, de prin sat. :)

Anonim spunea...

Despre aia cu stare materiala moderata ... nu crezi ca or sa doreasca sa-i prinda de la urma pe aia cu stare materiala avansata ? :)) you stupid!

Ionut spunea...

ma rog...decenta, nu moderata...
sa nu aibe o stare materiala in asa fel incat sa arunce cu bani celor ce ii voteaza, cum s-a int pe 15 iunie

Oti spunea...

ai auzit ca s-au furat pana si banii care ar fi trebuit sa ajungă la votanţi? jumate din suma pentru un vot se ducea la cel care avea rolul sa găsească oamenii dispuşi sa voteze cum vor ei, contra unei sume modice.