Drama cainelui de Baragan

|

Surubel era numele unui caine ce-si facea veacul pe langa blocul meu. Aici locuia, aici muncea. Avea 2 joburi, unul full time - acela de a latra si musca toti oamenii care treceau pe strada, si unul part-time - acela de a umbla prin gunoaie.

Relatia noastra era simpla, nu ne iubeam dar nici nu ne uram. Era o relatie de tip "ham-ham <> pizda ma-tii" sau "harsh-harsh <> bocanc in cap" .

Acum vreo 2 saptamani, inainte sa vina zapezile, l-am vazut tolanit langa trotuar. Imi luasem masuri de precautie, pentru ca el mai avea obiceiul sa faca pe mortul si sa te capseze cand nu esti atent. Si cum treceam eu pe langa el, in pozitie de garda, observ ca tremura si tresarea. Mi-am continuat drumul, fiind sigur ca nu-i priise cauciucul ce-l muscase din incaltarile ultimei persoane atacate.
A doua zi il observ din nou, in acelasi loc, singura diferenta fiind aceea ca nu mai tresarea. Prima data am crezut ca tocmai ce avusese o masa copioasa si incerca s-o digere mai bine. M-am apropiat mai mult si mi-a venit in cap ideea cum ca ar fi mort, nu de alta, dar mustele ce-i formau mustata nu sugerau alt lucru. "Si-a dus traiul, si-a mancat malaiul" am comentat eu, dupa care am mers mai departe. Probabil confundase bara unei masini cu ultimele ghete de la Cat.

Cand s-a depus prima ninsoare, observam pe zi ce trece cum silueta de zapada in forma de caine se pierdea sub troiene. Dac-ar fi trait, Bacovia ar fi compus o poezie despre Surubel (nu de alta, dar peisajul sumbru recomanda acest lucru).

No, acum vremea s-a incalzit si troienele incep sa se topeasca. Inevitabil, ce-a mai ramas din Surubel o sa iasa la suprafata. Va intreb eu pe voi, la ce sa ma astept sa apara in locul ce-a trecut prin zeci de coduri galbene si portocalii?
a) Un lesh de caine
b) O floare
c) Brigitte Bardot
d) Mircea Badea in spagat
e) Toate variantele de mai sus minus Mircea Badea

De altfel, fac un apel catre ONG-urile pro-canine. Poate aveti de gand sa curatati locul acela si sa-i faceti o inmormantare cum se cuvine, lui Surubel. Nu de alta, dar o sa vina caldura si de fiecare data cand o sa-mi miroasa a sobolan prajit, o sa va doresc toate cele bune, pe rand, fiecarui membru al familiei voastre.

5 comentarii:

Harry spunea...

Si cand te gandesti ca vroiam sa imi deschid cimitir pentru animale... Uite ce util era. Daca vroiai chemam si preotul sa ii faca slujba.

Ionut spunea...

RIP :))

Anonim spunea...

Nice dispatch and this enter helped me alot in my college assignement. Gratefulness you for your information.

tzutzu&adi&kiki spunea...

baaaaaa l-ai plagiat pe surub smm =))

Anonim spunea...

ce-o fi asa de ras (dupa etichete) ca ai lasat un caine (maidanez, da, asta e, nu traim intr-o lume ideala) sa moara? ba ai trecut si de 2 ori pe langa el :(