Cum sa razi in metrou

|

Calatoria cu metroul este cea mai plictisitoare chestie posibila. Nu va vine sa credeti cat imi e de dor de o plimbare cu RATB-ul, atunci cand schimb magistralele la Unirii. Nu va puteti imagina cat imi lipsesc babele care se bat pe scaune in tramvaiul 46 sau tiganul care repeta obsesiv "Mi-e foame" pe linia 101.
In metrou, nimic. Aceleasi fete posomorate de corporatisti, aceleasi mutre obosite de santieristi care citesc Adevarul de sera. Din cand in cand, mai trece cate un paznic de la Scorseze si-ti alunga linistea dureros de profunda, prin zgomotele pe care le face cu bocancii grei.
Incearca starea asta de 2 ori pe zi si pe urma zi-mi daca mai esti om. Eu nu mai am mult si cedez...

Am uitat sa va spun despre o alta categorie de calatori, cei hipsterasi, pe care ii vezi cu cartea in nas, chiar daca merg doar 2 statii. Am observat la ei ca sunt fascinati, apartinand, parca, unei alte lumi. Si mi-am zis eu "ia s-o ard si eu gen intelectual in metrou si sa citesc o carte".

Zis si facut. De vreo cateva saptamani tot citesc in metrou (daca prind loc si merg mai mult de 4 statii). E ceva mai bine fata de plictiseala de dinainte plus ca trece timpul altfel. Dar parca tot lipseste ceva.

Ieri seara, pe cand eram eu cuprins de lectura, s-a intamplat ceva. Incepusem un paragraf si ceva suspect se intampla cu mutra mea, adica un zambet era gata sa fie schitat. Cu cat parcurgeam fraza respectiva, cu atat de pronuntat devenea zambetul...pana cand am dat-o in ras. Bai nene, dar un ras d-asta n-am mai trait in metrou de cand erau ramele vechi si mai calatorea cate un aurolac (probabil de la bronzul inspirat fara voie).
Am avut "noroc" ca eram aproape de capatul magistralei si nu prea mai erau calatori, dar tot am vazut un Scorseze ce se uita dubios la mine.
Mai jos aveti motivul pentru care am coborat din metrou cu zambetul pe buze:




6 comentarii:

Pillblast spunea...

cartea e de imprumutat ? :))

Laura spunea...

stai la rand, ca eu o imprumut prima ;))

Ionut spunea...

Chill fetelor ... e pentru toata lumea :))

Anonim spunea...

Ai redescoperit placerea de a citi prin carti erotice?Iti recomand "Albastru infinin aproape transparent".E un deliciu sa vezi expresia celor de langa tine in metrou cand isi mai arunca un ochi la tine in carte.

Laura spunea...

cartea asta merge citita si in autobuz? ca la mine trece cam greu metroul...

Ionut spunea...

@Laura: merge citita in orice loc...inclusiv in patul meu, sub plapuma mea, pe muzica mea :))