Ghid practic pentru fumatori

|

Nu mai e de mult o noutate ca tigarile se scumpesc mai rapid decat se fabrica. Cred ca fumatorii romani cotizeaza la buget mai mult decat o fac salariatii. Dar nu se plange nimeni de faptul acesta. Ati vazut voi vreo greva dupa o scumpire a tigarilor sau a alcoolului?

In aceste conditii, ce-i de facut? De lasat, nu e prea usor, nici daca am vedea fofoloanca Mihaelei Radulescu pe fiecare panou din intersectii. Asa ca m-am hotarat sa va zic niste ponturi prin care puteti iesi mai ieftin cu tabacul.

1. Evita pierderile
Un studiu al meu, realizat dupa vreo 3 beri, a dezvaluit faptul ca un fumator isi consuma 95 % din tigarile cumparate de el. Restul de 5% reprezinta pierderi dintre cele mai diverse (ai scapat tigara-n canal, ai aprins-o invers, ai dat altui fumator). Dintre aceste pierderi, ponderea cea mai mare o are generozitatea fata de alti fumatori. Asa ca e bine sa bagi la tartacuta sfaturile mele:
- Nu mai oferi nicio tigara altui fumator, decat in conditii de colegialitate. Sa nu exagerezi, totusi (frate frate, dar tigara e pe bani).
- Te-ai inmuiat la propriu cand a venit o pitzi la tine sa-ti ceara tigara? Deschide ba ochii! Daca nu ti-o ia in gura la coltul blocului, nu merita nicio tigara (se adminte si un handjob).
Atentie! Exista o categorie de fumatori fomisti care au o tactica deosebita. Se plimba pe langa nonstopurile de cartier si asteapta sa vina fumatorii. Cand acestia isi procura pachetul de tigari, atunci il ataca fara mila. "Imi dai si mie o tigara, te rog?" probabil cu totii ati auzit replica asta cand abia desfaceati pachetul.
Asa ca luati-va masuri de precautie. Scoateti tigarile din pachet pe ascuns, exact cum mancati snacksuri in liceu.
- Ti-ai aprins o tigara si tocmai vine tramvaiul? Nu o arunca! Pune-i capac si palmeaz-o fara nicio rusine. Nu o sa conteze faptul ca mana ta o sa puta ca un dihor, ca doar nu ti-o pupa-o vreun gentleman.

2. Evita tentatiile
Orice fumator stie ca alcoolul sau cafeaua necesita neaparat si tigara. In aceste conditii, rareste iesirile de genul acesta, ca nu mori fara socializare.
Cum media de tigari sparte in club este de 1-2 pachete, e cazul sa n-o mai arzi gen bamboo asa des. Partea buna la aceste iesiri este aceea ca s-ar putea sa te faci cu un pachet de tigari moca, oferit de tanti cu promotia.

3. Reprofileaza-te
Nu cred ca te-a nascut ma-ta cu Dunhill-ul in gura, asa ca e cazul sa-ti schimbi marca. Nu e nicio rusine sa fumezi Plugaru.
Daca nu-ti convin marcile astea low-end, atunci da o fuga prin obor, la baietii de la colt. Iti vand marci de tigari celebre, la jumatate de pret. Ca s-ar putea sa prinzi vreo 2-3 tigari per pachet care sunt umplute cu lemne sau coceni, asta e partea a doua. Mai facem si fitze acum?

4. Aceasta metoda este una care nu o sa aiba succes niciodata (d-asta nici n-am bolduit-o)
Renunta la fumat!
Jur ca, daca te lasi de fumat, iti ofer ca premiu un pachet de tigari KENT HD.

Sper sa tineti cont de sfaturile mele. Mno, brb - tigara...

5 comentarii:

Laura spunea...

iti dau ca sfat varianta 4. si fara niciun premiu!

Ionut spunea...

@Laura: am nevoie de un stimulent ;))

Harry spunea...

Bine, sa o luam metodic. La prima varianta: sa evitam pierderile... e de retinut, sa avem mare grija la aprinderea tigarii, daca avem mainile inghetzate bocna sa nu mai aprindem tigarea (astfel se reduce riscul de a o scapa in canal), sa nu mai dam altora tigari (poi cand vine unu' cu fatza de milog la tine si in ochi i se citeste disperarea ca n-a mai fumat de 3 zile, crede-ma ca ii dai). Iar la pitzi...am fost patit: pentru 2 tigari de davidoff (sper ca am scris bine) femeia era in stare sa faca si o muile (excludem faptul ca era curva si ca iesise la sosea sa isi practice meseria :P )
pentru al doilea sfat. Las-o moarta, fara socializare nu putem trai.
Imi place treaba cu reprofilatul in schimb. De la un timp incoace nu mai fumez celebrele Chesterfield ci m-am reprofilat pe MORE, sunt cu un pic mai ieftine. Iar de la bijnitarii din obor, rahova si toate pietele mari, be bune nu mai da sfaturi sa se duca (s-au scumpit tigarile si la bijnitari: More, Viceroy, Ashima, Kiss si alte rahaturi de genu' sunt 7 lei; PallMall, Winston si alte marci mai cunoscute sunt 8 lei, mai putin Mallboro care costa 9, daca vrei tigari ieftine, ia Carpati, Plugarul, si alte marci de care nu a auzit nici dracu importate de pe cine stie unde cu 5 su 6 lei).
Concluzie: o sa dam faliment cu tigarile astea. Statul nu se gandeste ca buzunarul unui student nu poate suprta asemenea INVESTITII?

Ionut spunea...

@Harry: corect! sa se faca reduceri la tigari pt studenti...

Anonim spunea...

Searching against this in place of some time contemporary - i dare say destiny is more advanced than search engines
[IMG]http://www.sedonarapidweightloss.com/weightloss-diet/34/b/happy.gif[/IMG]