Reduceri de studenti

|

Inca de pe vremea cand eram elevi, am inceput sa cunoastem fenomenul de reducere. Atunci, pe langa reducerile acordate la transportul in comun sau la carti, aveam reducere pana si la alocatii.


Timpul a trecut si ne-am facut studenti. D-abia acum intalnim avalansa de reduceri destinata noua. Totusi, avem parte numai de reduceri inutile. Pe langa cele destinate transportului(metrou, ratb, tren), nu ne folosesc nici cele la biblioteci, cursuri speciale sau diferite traininguri. Putine sunt reducerile folositoare, cum ar fi la film si, cateodata, in unele cluburi, desi o asa-numita promotie la J&B, la pretul de 75 lei, nu prea se numeste reducere (bai idiotilor, e 60 lei sticla in Carrefour).
Asa ca, pentru a veni in ajutorul studentilor, am sa dau eu niste exemple de reduceri utile:

Reducerea la meciuri

Se stie ca majoritatea studentilor sunt microbisti. Totusi, sa dai 50 de lei pe un bilet la peluza, indiferent ca e meci de CL, nu prea e omeneste (sau studenteste). Asa ca propun reducerea adresata studentilor la orice meci oficial sau amical de fotbal. Te prezinti frumos cu un carnet de student la casa(de preferat al tau, dar se admite si a altuia) si cumperi una bucata bilet redus.
Acum, daca esti stelist si cuminte, s-ar putea sa intri gratis in Ghencea. Dar daca ai strigat un singur "muie Gigi", te-ai transformat din student exemplu in golan, drogat, alcoolist, huligan.

Reducerea la amenzi

Ai baut cam mult si nu mai ai bani de taxi? E simplu...o iei pe jos, chiar daca ai de traversat tot Bucurestiul. Nu esti singur? Inseamna ca e si mai amuzant. Inevitabil sa nu incepeti sa cantati, sa smulgeti oglinzi de masini sau sa bateti boschetari. Pentru ca drumul e lung si e plin de tentatii. La fel de inevitabil este si faptul ca o sa fiti opriti de cel putin un echipaj de politie.
Ai fost oprit de gabori si te juri ca nu ai facut nimic, desi in spatele tau vreo 10 masini urla din strafundul alarmei lor? Nu-i nimic, o sa fii intampinat cu celebra urare politieneasca "baieti, pentru voi Craciunul o sa vina mai devreme", desi este Iulie.
Procesul penal este intocmit si tocmai te-ai ales cu o amenda.? Prezinti frumos carnetul de student si, din 2 milioane, o sa platesti 1 milion.

Reducerea la wc-urile cu taxa

Varianta asta este cam utopica, pentru ca toata lumea stie ca un student imbratiseaza primul copac, in caz de vezica in exces. Dar sa zicem ca esti intr-un loc unde patruleaza politia, copacii sunt inexistenti, iar singura baraca prezenta este cea pe care scrie "WC Public - Taxa 1 leu". N-ai incotro asa ca iti prezinti carnetul de student si pasezi o moneda de 50 bani. La final, e esential sa nu uiti sa ceri hartia igienica stampilata, pentru a o deconta.

Reducerea la restante

Pe langa alcool si tigari, restantele sunt singurele chestii care se scumpesc pe timp de studentie. O reducere a pretului restantelor nu prea este semnificativa, deoarece studentul este interesat de cantitate, nu de pret. Asa ca, din postura de decan, vii cu o solutie. Oferte promotionale la restante: ai 2 restante la pret de 1. Ai facut o restanta si mai ai doar un examen? Poti sa te chinui de un 5, dar nu esti sigur? Nu risca sa platesti dublu! Iesi mai ieftin si, in plus, in sesiunea de restante e mai lejer.
Am uitat sa precizez ca facultatile deja au o oferta promotionala: la maxim 3 restante acumulate, puteti trece anul universitar.

2 comentarii:

cristi spunea...

ce cu reducerea amenzilor ar fi fost buna daca era bagata acum ceva ani(scapam si noi la jumate ) :P

Dale spunea...

o reducere la reducere nu se poate? la noi este studcard cu care cica ai avea reduceri mari la diferite servicii si produse. din alea... 1% :))