De ce o sa ma duc la vot

|

Duminica, 22 noiembrie


Ma trezesc la 9 am, dupa vreo 4 ore de somn. Primul lucru pe care-l fac este sa ma duc la baie sa scap de cei cativa litri de bere consumati in seara anterioara. Dupa asta, trec prin bucatarie, beau un litru de apa minerala, imi fac o cafea si ma intorc in camera mea. Citesc ultimile postari de pe bloguri, mai dau un atac pe travian. Timpul trece si se apropie momentul cand trebuie sa ma imbrac. Zis-si facut! Imi apuc rucsacul si ies din casa, sictirit de drumul spre munca. Totusi, ceva nou se intampla fata de duminicile din ultimii 4 ani. Ma abat vreo 10 minute de la drumul meu, pentru a vizita sectia de votare.

Va intrebati cum pot si, mai ales, de ce ma ostenesc sa votez intr-o zi de duminica racoroasa, mahmur fiind? Simplu ... uitati motivele pentru care o s-o fac:


1. Parlamentul unicameral
Faptul ca din 471 de capuse, raman doar 300, te face sa votezi chiar daca habar n-ai ce inseamna asta. Stii doar ca vor fi mai putini dinozauri basinosi si slinosi care sa doarma pe banii vostri.
Ce-i drept, mai raman 300 spartani, dar asta e ... din partea mea, as fi votat sa nu mai fie niciunul. La fabrica cu ei!
Multi il blameaza pe Basescu ca se foloseste de acest referendum ca sa-si faca publicitate electorala in plus. Foarte bine! Asta dovedeste ca ii merge bostanul. De ce nu s-au gandit si ceilalti? Pentru ca sunt prostanaci cumva? (siiiiiiiiiiiiiigur ca nu).
Totusi, pe mine ma doare-n palnie cine apare in panourile cu referendumul. Putea sa fie si o poza cu Mircea Badea in spagat, ca eu tot as fi votat Da la referendum. Pana la urma, conteaza ideea, nu cine e in spatele ei (sa le spun asta si cretinilor care cred altceva).

2. Presedintele
Scrutinul acesta se anunta ca fiind cel mai disputat de dupa revolutie (de fapt, daca stau sa ma gandesc bine, din toata istoria tarii). Daca anul trecut aveam de gand sa vin sa desenez puli si fluturasi pe buletinul de vot, ultimile evenimente m-au facut sa-mi schimb strategia.Deci, pe cine votez? O s-o iau prin EXCLUDERE:

a. Mircea Geoana
Pe Geoana n-o sa-l votez nici daca ar depinde potenta mea de asta. Daca as avea 70 de ani, iar Mircea Geoana mi-ar promite virilitate in schimbul unui vot, probabil i-as raspunde asa "Atat timp cat am degete si limba, Votul meu nu se schimba. Muie!"
Tot ma-ntrebam eu de ce este poreclit neoficial "prostanacul". Greva metroristilor mi-a raspuns la intrebare. Adio voturi din Bucuresti!

b. Sorin Oprescu
Mai nou in tara noastra, se poarta sa fii independent. Ma rog, Oprescu este la fel de independent cum este Botezatu straight. La domn' doctor, independenta are alt sens. Este ca si cum ai spune ca nu esti poponar, ca nu ti-o iei la lorgean de la vreun belgian sexagenar, dar te "mangai" cu un castravete in fiecare seara.
Deci, de ce nu o sa votez cu domn doctor? Cine pizda ma-sii a ajuns la concluzia ca un doctor se pricepe la orice? Gresit! Un doctor se pricepe la taiat si cusut organe, la primit spaga contra favoruri. Atat!

c. Crin Antonescu
Stiti cum sa va dati seama, mai nou, care o arde pseudo-intelectual? Cineva care spune ca voteaza cu Crin, pentru ca are bun simt si e frumos.
Ma enerveaza astia mai mult decat ma enerveaza lingaii care-l voteaza pe prostanac, dupa un ospat in Piata Izvor (macar astia au o motivatie sa se murdareasca la gura de mustar).
Liberalii au avut o sansa, cu guvernul Tariceanu. Acesta a reusit performanta de a scufunda tara in criza inainte de venirea crizei. "Economia duduie" este, probabil, cel mai tare bash de pe internet.
Deci, niciodata nu voi vota cu o curva a cuiva, indiferent daca acel "cuiva" este Patriciu, Vantu, Bill Gates sau Terente.

Bonus:

d. Remus Vlad
In vremuri apolitice, candidatura acestui vamaiot ar fi fost o gluma la care m-as fi cacat pe mine de ras. Parca ma si vedeam imputind club A la prestatia stand-up a lui Remus. Se pisa pe Deko!
Fiind alte vremuri, iar candidatura sa serioasa, schimba mult perspectiva.
E grav daca s-a ajuns sa poata candida oricine strange nush-cate-mii de semnaturi. Maine-poimaine vezi ca vine un padurar din creierii muntilor, cu semnaturi de la alti padurari, ursi, mistreti, braconieri etc.
Deci, concluzie - gluma buna.

Acum, dupa ce-am epuizat variantele eliminatorii (pe Vadim si Becali nu i-am considerat, pentru ca, ei, de 8 ani incoace formeaza cuplul Stan si Bran al prezidentialelor, iar ungurul nu are nicio importanta), o sa va zic si cu cine votez, desi multi cred ca si-a dat seama.

Votez cu Basescu. Stiu ca e o apa si-un pamant cu ceilalti, ca e chior, betiv si altele. Dar, in comparatie cu ceilalti, este singurul care are COAIE. Pai comparati voi atitudinea marinarului cu pletele in vant ale lui Crin. Este ca si cum ai compara o reclama la Jack Daniel's cu una la Schwarzkopf (sau cum plm se numeste firma aia de fixative).
Este singurul care are tupeu sa infrunte grupurile de interese si mogulii ascunsi in spatele acestora. Care o fi singurul presedinte roman demis de parlament dar reinstalat in functie de catre popor?
Cand ceilalti candidati vin cu promisiuni electorale de genul "Va scapam de tiran", iti cam vine sa-ti bagi pula in ea de politica.
Deci, pe 22 noiembrie si, probabil, pe 6 decembrie, o sa ma duc la vot si pun stampila pe Basescu, indiferent daca o sa fiu criticat de unii. De fapt, imi bag pula in toate criticile!


Ca sa le raspund si idiotilor de la PSD care au afisat panourile ironice cu "traiti bine?", am cateva cuvinte de zis: Da! Traiesc bine! Puteti sa-mi sugeti pula si voi!

10 comentarii:

Misha spunea...

Frateeeee!!!Cât poţi să mă superi!!!Cum să votezi cu Băsescu?:-o E un Hitler modern, deschide ochii!!! Are fff multe calităţi ca om politic, e f abil şi îi merge bibilica la replici şi mişcări de scenă fulger, DAAARRRR!!! Băsescu se vede un zeu în ţara asta, e prea îndrăgostit de propriile lui idei pe care le vede ca fiind singura soluţie......mamă câte-mi vin la gură!!!Mă faci să scriu si eu despre treaba asta cu alegerile, altfel mă va măcina o frustrare că nu mi-am "strigat" părerea!:D Uoffff!

Vali spunea...

Da! Da, Ioane! Frumos zis. Cat am ras... Cum ma sa fii tu atat de virulent? Tu esti baiat bun, tu nu injuri. Ce e cu tine? Mama ta stie?
Un 9.50 pt postu asta. E cea mai mare nota. Sunt deacord in mare parte cu ce ai spus. Eu tot cu basescu votez. E nebun... dar parca face ceva, nebun cum e el asa...

Oti spunea...

:)))))))
Esti un fenomen!

Harry spunea...

Si eu sunt PRO-Base. O intrebare am pentru tine. Cine este Remus Vlad? Eu nu am auzit in viata mea de el. Si vis-a-vis de demiterea presedintelui nostru iubit (oarecum) ai uitat sa reamintesti ca dupa demitere, dom' Baescu a primit 85% din voturile poporului. Poate chiar e capabil baiatu' asta. Anul asta am ratat candiaturile, promit ca peste 5 ani candidez si eu ca vad ca oricine poate. inca ma intriga cine e acest...Remus vlad. Lumineaza-ma te rog.

Anonim spunea...

drept vot...fiecare voteaza cu cine vrea....cat despre referendum hai sa-ti spun ceva nu cati sunt conteaza ci modu in care ei administreaza resursele de care dispun.daca or sa fie mai putin or sa fie si mai disperati atunci cand ajung la putere.un referendum ar trebui facut pt nr ministerelor...ca o tara sa functioneze si sa prospere nr ministerelor ar trebui sa fie 16-18 la noi sunt 26...asta nu-ti spune nimic despre base?care inventeaza ministere pt nuti...ar trebui sa exista o fuziune a ministerelor care sa fie conduse prin merit sistem nu nepotism...

tatafloricica spunea...

mai anonim, guvernu pe care l-a croit croitoru avea in componenta doar 14 ministere. De ce nu l-au acceptat banditii?
frate pentru postu asta merti un bax de raddeberger!
misha:ce e rau in asta? noua putina dictatura ne trebuie, doar atata cat sa ne disciplineze. Nu-ti fa griji, ca vremea lu ceausu nu mai vine, acuma exista nurenbergu, iar omu rational e capabil sa discearna intre legile pozitiviste proaste si cele bune.

octavian spunea...

ba ioane nu ma asteptam din partea ta, tu care erai apolitic ai gandit foarte aiurea si ai comentat aiurea in text. cel mai slab articol..

Ionut spunea...

@octavian: eram apolitic, dar prostia unora care voteaza cu lorgeanul, m-a facut sa iau atitudine...

Anonim spunea...

da... dictatura ne trebuie. unu care sa vina sa puna biciu si sa faca treaba. si ce treaba a mai facut base! vine cu idei populiste (gen gluma aia de referendum). asa este, ii merge bostanu de nu are pic de jena, nu fatza de clasa politica ci fatza de popor in fatza caruia vinde gogosi de 2 bani. tot ce a facut el de cand e pe scena politica, in afara ca a vandut flota, imbogatzit asfaltangii, parcangii si datatorii de dungi pe asfalt este doar reclama ieftina. in genul reclamelor la Unirea, ca prind la poporul nostru.
iar povestea aia cu coaiele lu' base e doar o forma fara fond pentru ca practic in cati ani o fi fost el la putere nu vad nimic serios facut de el.
dar noua asta ne trebuie, unu cu gura mare... asta vor spiritele slabe.

PS: daca vreti mana forte care a construit in tzara asta (cutii de chibrit in loc de blocuri si dacia lastun in loc de biciclete) eu zic sa'l inviem pe Ceasca.... si pe Leana sa ii spuna ce sa faca, ca doar era academician :)

PS2: basescu, mergi si pregateste uniforma ca pleci pe vapor

Anonim spunea...

patineaza musca pe creieru tau