Studiu de caz

|

Dragi tovarasi cititori, am nevoie de putin ajutor din partea voastra. Va dau urmatorul studiu de caz, inspirat din realitate, si vreau sa-mi raspundeti la intrebari:

Era un soare colorat de septembrie, ce batea ca Chuck Norris (adica cu putere baaa). Spre tristetea tricoului meu deschis la culoare, urme falnice de transpiratie desenara frumusete de harta a Romaniei pe spate. Niste picaturi rebele alunecau pe fruntea mea exact cum aluneca schiorii extremi pe Alpi.
Nu era chiar asa de cald, dar picaturile de transpiratie se inmulteau deoarece urma sa se intample ceva foarte palpitant pentru mine: trebuia sa verific daca mi-au intrat banii pe card.
Pin-ul il tastam cam cum tasteaza functionarele matuzalemice de la ghisee. Cuvintele "Consultare sold" mi se pareau atat de lirice, incat aproape ma apucasem sa le comentez ca la orele de "romana". "Aceasta personificare are o relevanta aparte pentru autor si pentru viata lui de..." imi venea in minte.
Ma sterg pe frunte, imi fac curaj si apas butonul magic. Ptiuuu! Inca putin si lesinam... Eu fiind pregatit sa vad ceva cu minus sau, in cel mai bun caz, un numar din 3 cifre, vad frumusete de numar din 4 cifre.

Aveam cu 200 de lei mai mult decat trebuia sa am. Mi-am aprins o tigara, m-am calmat, dupa care au inceput framantarile. "Ce sa fac...?". Nu am precizat faptul ca nu mai aveam nici macar un leu pe card, de pe luna trecuta."Si-atunci de unde bonusul asta?", ma intreb eu aproape cu voce tare.
"Sa fie o greseala sau sa fie un bonus la bonus? Cine dracu' iti da bonus la bonus pe criza asta? Clar e o greseala!" Si-atunci am facut gestul despre care vreau sa va dati cu parerea.
Am scos telefonul din buzunar, am cautat numarul sefului si l-am apelat. Nu a raspuns! Bnuiam eu ca era in concediu, deoarece nici la mailuri nu raspundea. Dupa 5 minute, ma apeleaza cineva: era sefu', baa! Ii spun eu toate cele, ca am mai multi bani pe card, ca nu stiu ce, ca Steaua nu joaca nimic (glumesc ma ... adica glumesc la modul ca nu i-am zis asta, nu ca Steaua ar juca ceva). El imi zice ca se poate sa fie o greseala, ca o sa verifice cand se intoarce din concediu. Mi-a multumit frumos pentru sesizare si a inchis.

Acuuuum, va-ntreb eu pe voi: Credeti ca sunt fraier ca am anuntat seful ca mi-a dat mai multi bani, pe criza asta din capul romanilor, sau am procedat corect si as merita o promovare(iar e gluma baa)? Astept raspunsurile voastre aici sau face2face!

6 comentarii:

Laughrissa spunea...

Daca e o nu e o greseala, banii e ai tai, cum s-ar spune... daca e si o descopereau ei dup-aia, iti opreau din salariu dupa... ;)

Vali spunea...

Da Ioane! Asa te vreau... Exact cum te-am invatat... Stiam eu ca esti un bun crestin cu suflet mare... Nu vrei sa arati tu asta, dar eu stiu ca asa e... Totusi 200 lei... cam mult, tati... Cam cata cinste faceai de ei?!

Ionut spunea...

@Laughrissa: pai asta e faza, ca nu se stie daca e greseala...
@Vali: are balta peste ... oricum fac cinste :D

Harry spunea...

mah dupa parerea mea ai procedat cat se poate de corect. Pe vremea mea cand aveam si eu sef m-i l-am sesizat si eu ca am primit...prea putini bani... (si culmea, nu era criza p'atunci)

Anonim spunea...

De vazut tot vedeau ca lipsesc banii si te trageau la raspundere... Te mai si anchetau pentru cine stie ce furt.E mai bine asa...

UnSoricel spunea...

Eu zis sa ti-i tiu eu ... pina te hotarasti cum e mai bine !! Parol