Dictionarul explicativ al injuraturilor romanesti

|

Atentie ! Continut semi-obscen cenzurat !

Se stie inca din Antichitate ca romanul este tare in limbi, mai ales cand vine vorba de limba sa natala. Din pacate, acest talent a fost cultivat gresit si, astfel, s-au nascut perlele unei limbi : injuraturile.
Cand vine vorba de injuraturi, romanul este foarte silitor. In acest ritm, poate intr-un viitor indepartat, MECT va aloca niste fonduri pentru cercetare in domeniul injuraturilor. Cine stie, poate chiar se va infiinta o facultate de injuraturi. Deja imi vin in minte niste specializari precum Labistica, Micro-Erectonomie sau Tuzgonomie.

Semantica injuraturilor romanesti este extrem de elaborata. Mi se pare normal, doar nu vreti ca un negru abia coborat din bananier, sa invete in cateva zile cea mai noua injuratura de trimis la culcare. Iti trebuie putina scoala (a vietii) ca sa manuiesti ca un maistru, cele mai puternice injuraturi. Unde poti absolvi aceasta scoala? Doar in doua locuri : pe santier si in trafic.

Revenind la semantica, undele cuvinte de dor sunt atat de greu de inteles si de explicat, incat mai bine nu le folosesti, ca s-ar putea sa fii tu cel expus continutului. In cele ce urmeaza, am sa incerc sa va explic sensul unor injuraturi...deci :

1. f***ti m***ii ma-tii
Aceasta este una dintre cele mai dure injuraturi, extrem de folosita in viata de zi cu zi. Indeamna la o actiune necrofilica asupra rudelor mamei andrisantului, trecute in nefiinta. De obicei, spatiul este limitat doar la 2 locuri : cimitir si morga.

2. du-te-n gatu' ma-tii
Este una dintre cele mai misterioase injuraturi. Din punctul meu de vedere, exista 3 explicatii diferite :
- Varianta porno -> Metaforic, andrisantul este facut celula reproducatoare masculina. In acest caz, pentru a satisface pe deplin sensul injuraturii, mama lui trebuie sa aiba calitati deep throat.
- Varianta populara -> In acest caz, persoana care sufera cel mai mult este mama respectivului spurcat, mai exact gatul ei. Pentru aceasta variante, exista mai multe actiuni. Astfel, putem avea "du-te-n gatu' ma-tii cu o karata", "du-te-n gatu' ma-tii cu sapa" sau "du-te-n gatu' ma-tii cu o sticla de tarie".
- Varianta stiintifica -> In cazul acestei variante, cea mai potrivita persoana care sa suporte injuratura este un medic ORL-ist. Atfel, vom avea "du-te-n gatu' ma-tii cu o pastila" sau "du-te-n gatu' ma-tii cu un esudat faringian".

3. du-te-n p**a mea
Aceasta este una dintre putinele injuraturi in care expeditorul poate fi considerat destinatarul continutului. Si aici avem mai multe variante, astfel :
- Varianta pentru femeile pipaita -> "du-te-n p**a mea cu un sut"
- Varianta pentru copii -> "du-te-n p**a mea de pitic...ocoleste-ma data viitoare"
- Varianta pentru fotbalistii -> "du-te-n p**a mea ca nu dai gol, daca stau eu in zid"

4. manca-mi-ai p**a
Una dintre injuraturile dubioase, poate avea mai multe intelesuri.
- Primul si cel mai cunoscut sens este acela culinar. Expeditorul face un gest romantic deosebit si ii ofera destinatarului o cina erotica. De obicei, destinatarul este o persoana de sex feminin, dar... de obicei.
- Cel de-al doilea sens este cel hollywoodian. In acest caz, adeptii respectivei injuraturi sunt fani ai unor filme precum Hannibal sau Canibal Holocaust.
- Un sens mai special este cel involuntar. Spre exemplu, poate aparea atunci cand, jucandu-te cu pitbul-ul unui tovaras, iti scapa un "mancami-ai p**a" spus cu simpatie.

5. f***ti ceapa ma-tii
Cel mai cunoscut sens al acestei injuraturi este cel oltenesc. Pentru cine nu stie despre ce vorbesc, dati un search la gogu cu legenda oltencei care spargea ceapa intre picioare.
Un alt sens al acestei vorbe, intrat recent in DEIR (Dictionarul Explicativ al Injuraturilor Romanesti) este cel vegetalofilic. In acest caz, foarte ajutatoare este si forma ovala a respectivei legume.Ati observat ca in majoritatea cazurilor, intr-o injuratura, apare cuvantul mama. Acesta sa fie respectul nostru pentru fiinta creatoare? Pai ce blogu' ma-sii ...