Toamna se numara...Ce?

|

Toata lumea asteapta ceva de la toamna.Drojdierii asteapta facerea vinului, pitzipoancele asteapta reducerile din magazine, iar copiii asteapta inceperea scolii (sau cel putin asa era pe vremea mea).

Iata ca luni, 15 septembrie, incepe un nou an scolar, spre bucuria popilor care-si vor umple buzunarele de bani, tinand slujbe la deschideri si spre bucuria directorilor de scoli care o sa se mandreasca cu cladirile sustinute, inca, de schele metalice.
Pai da, au trecut 3 luni de la inchiderea anului scolar, dar a fost vara si nu poti risca frumusete de capsor inteligent de muncitor pentru a termina lucrarile la timp.

In fine, sa revenim si la alte bucurii.Baile scolilor abia asteapta sa fie umplute cu prezervative, tampoane si mucuri de tigari, barurile din apropierea scolilor abia asteapta sa serveasca ficati de liceeni, tinere domnisoare abia asteapta sa abandoneze mandre himenuri prin wc-uri.Toata lumea e fericita de 15 septembrie.Aaaa, am uitat de profesori.Si ei abia asteapta sa inceapa anul scolar, sa mai faca o greva-doua, sa-si umple conturile din meditatii.

Dar, printre atatea bucurii, exista si lucruri care nu asteapta anul scolar.Sunt acele obiecte din hartie, colorate dupa placul fiecaruia, unii le numesc manuale.Se gandesc, saracele, cum vor fi umplute de ciungi si flegme, mazgalite pana la scoarta, cum vor fi folosite ca suport pentru funduri de chiulangii.Suferinta lor va fi mare atunci cand vor ramane fara pagini in pragul testelor importante.

Cam asta o sa fie pe 15 septembrie si dupa.Ce-i drept, nu puteam avea pretentii la niste elevi eminenti, cand insisi conducatorii ministerului sunt niste idioti facuti gramada.Sunt curios cate scandaluri vor fi in acest an scolar.1?2?3?4?milioane..?Niciunul?Haha, ce gluma buna...
Pariurile se fac pana pe 15 iunie...

3 comentarii:

Anonim spunea...

Eh, eu ma bucur de inceperea scolii. \:d/ Normal, una din putinele persoane. :>

Anonim spunea...

omule,fa nene tratament,ca prea esti negativist!

Ionut spunea...

sunt realist doar... te simti cumva?