Incotro?

|

Calatoria cu metrorexeul este cea mai plictisitoare.Nu vezi niciun cersetor, niciun boschetar, nu te iei la cearta cu babele, pe locuri, nimic.Stai pe scaun si te holbezi la persoanele din fata ta.

Ieri, pe cand ma plimbam cu metrorexeul, ma saturasem de holbat si nu stiam ce sa fac.Brusc, am cazut pe ganduri, niste ganduri d-alea filozofice.Ma intrebam eu, cum trenul se indreapta spre o destinatie cunoscuta, iar eu sunt printre atatea persoane necunoscute, la fel este si viata noastra?
Adica, ne indreptam spre o destinatie cunoscuta (o lume ultra-tehnologizata), alaturi de atatea persoane necunoscute (nu poti cunoaste o persoana daca ai mancat o punga de seminte alaturi de ea).

La prima statie, m-am trezit din filozofare.Eram atent la altceva, si anume la 3 copii, cu varste intre 7 si 9 ani, care se urcasera in tren, alaturi de mama lor.Ea se asezase pe un scaun langa un cunoscut, iar cei 3 copii se inchesuiau pe cele 2 locuri din stanga mea.Deoarece, in dreapta mea mai era un scaun liber, am zis sa fac si eu o fapta buna si sa ma mut.Am fentat eu bara dintre locuri, m-am asezat si, parca asteptam ceva.Vad ca fata cea mare se uita spre mine, dar doar atat, nici 'multumesc' nici 'te-n pzd ma-tii'.Nu stateam eu intr-un gest de recunostinta venit de la niste mucosi, dar totusi.La varsta lor, eu ziceam pardon si cand stranutam.

Dupa 3 minute, unul dintre mucosi s-a ridicat de pe scaun, probabil prea plictisit sa-si preseze poponeata aia plina de rahat pe un loc oferit de mine."Futu-i ... " imi venea sa-i zic, dar pe urma am vazut ce scria pe tricoul lui : McDonald's.Am zis sa nu-i mai fac si eu viata grea, pentru ca oricum o sa devina un ratat.
Dupa alte cateva minute, vad ca fetita cea mare, scoate ceva din buzunar.Am zis ca o fi vreun Tamaguci d-ala de aveam noi in copilarie.De unde, era un telefon pe care si l-ar fi dorit orice pitzipoanca."Futu-i..." am mestecat eu printre dinti, iar.La ce pula mea i-o trebui telefon la varsta aia, cand toti copiii au mustati din muci?

Parca imi imaginam o discutie la telefon :
"- Ce faci Cici?
- Bine Ana, uite colorez o carte.Tu ce faci?
- Eu sunt in metrou, ma duc cu mama la gradinita.Diseara iesi afara sa ne jucam flori, fete si baieti?
- Da, dar inainte vii la mine sa ne jucam cu papusile?
- Vin Cici, hai ca vorbim mai tarziu"."

Asta era varianta aia optimista, pentru ca s-ar putea sa fi fost astfel :
" - Ce faci Sisi?
- Bine Banano, uite vorbesc pe mess cu Ghita.Tu ce mi-l zici?
- Eu sunt in metrou, ma duc cu mama in mall.Diseara iesi pe la Mc sa ne jucam cu baietii?
- Da, dar inainte vii la mine sa facem precum papusile?
- Vin scumpa, hai ca vorbim mai tarliu.Te pup ! "


Eu stiu ca suntem in plina evolutie tehnologica, dar asta nu inseamna ca in viitor, o sa ai telefon nastere.Cine stie, parca il si vad pe bebel cu un pager agatat de-un crac.
La cat de imprevizibila este societatea, este prea previzibil ce-o sa se intample.
O zi buna va doresc !

4 comentarii:

Anonim spunea...

ce critica fmm de cotzcar maine murim si nam avut timp sa fut pe luna :(( sa te speli si tu sa te faci curatel

Anonim spunea...

Ce, o sa se nasca bebelusi cu cablu USB, si un program pe laptop: BabyMilk. O sa conectam bebelusul la laptop si el o sa manance linistit, in timp ce noi ne vedem de mess. Ahh...bliss.

Anonim spunea...

eu zic sa mai citesti putin si dupa sa te apuci de filozofat ;)

Ionut spunea...

Invata sa lasi spatiu dupa virgula si abia pe urma sa ma critici.Ok ?