Cum m-a deconspirat finuţa

|

Era o zi superbă de duminică, tocmai bună pentru dus la serviciu. Oamenii care se duceau la padure&gratar mă invidiau pentru acest fapt, chiar cred că îşi doreau să lase fripturile fragede şi berile reci, doar pentru a vizita nişte magazine de IT.
La una dintre miile de zebre pe care trebuia să le trec, văd un pui de omuleţ care îmi părea cunoscut. Ochii lui de-o culoare inconfundabilă, pe care niciun program de editare nu-i poate reda cu exactitate, m-au trăznit fix în inimă: era finuţa mea, cu mama ei de mână. Grăbesc pasul până le ajung, apoi o iau pe mititică şi o strâng în braţe. Ne aşezăm toţi 3 pe o bancă şi începem să vorbim.


Îmi aprind o ţigară şi îi dau şi mamei ei. Între discuţiile serioase dintre mine şi ea, se mai strecura şi câte o vorba spusă la urechea micuţei. "Eşti o moldoveancă" îi zic eu. "Ba tu eşti", îmi răspunde ea. O iau s-o pup, dar abia reuşesc. Zvârlugă asta mică se strecoară prin orice gaură de şarpe.
Îi propun să mă pupe şi ea, dar ca o moldoveancă ce e, refuză. Aşa că am trecut la ameninţări. I-am furat nasul şi pe urmă am început să negociez. "Îţi dau nasul înapoi, dacă mă pupi". În nici 10 secunde, prinţesa îşi recăpătase nasul mult dorit.
Îmi iau rămas bun de la ele şi mă car la treburile mele.
A doua zi, pe seară, discut cu mama. Îmi povesteşte că a fost pe la finuţa şi că această i-a spus că "s-a întâlnit cu Nenenuţ, care i-a furat nasul. La sfârşit, i-a dat o ţigară lu' mami."

.............................................................................................

Puteam să neg inocenţa unui copil? :)))

3 comentarii:

Dale spunea...

copiii de obicei spun adevarul :) deci... pe viitor ai grija cine te vede ce faci ;)

Ionut spunea...

de-am fi copii mereu....heh :P

Anonim spunea...

te-a dat in gat=))