Top 5 shawormarii din Bucuresti

|























Se stie ca stomacul nostru suporta multe, dar cu o anumita masura. Din cand in cand trebuie sa avem grija si sa functioneze corespunzator. N-ai mai mancat o ciorba/supa sau alta zeama de o saptamana? Tati, e cazul s-o faci, altfel o sa chemi vidanja sa te desfunde.
Asa e si cu shaworma. Nu mananci ca spartu in fiecare zi, dar nici nu faci pauza cu saptamanile.
Celori care s-au saturat de covrigi si merdenele sau pur si simplu le e frica de noua taxa pe fast-food, le recomand urmatorul top realizat de mine:

Locul 1 - Shaworma Iskender Dimitrov
Din punctul meu de vedere, aici gasesti cea mai buna shaworma din Bucuresti. Si ieftina (12-13 lei) si bine proportionata, dar, mai ales, foarte gustoasa. Pana si legumele au gust, ca sa nu mai zic de carne. Recomand shaworma mixta si nu va sfatuiesc sa o faceti prea picanta. Au niste ardei de te caci flacari.

Locul 2 - Shaworma Genin Floreasca
Aici gasesti cea mai buna shaworma de berbecut si cel mai bun airan. Cea de pui este buna, dar nu se compara cu Iskender.
Punctul slab al acestei shawormarii este coada care cam persista de dimineata pana seara. Nu este recomandata, deci, asteptarea, mai ales pe gerul asta.

Locul 3 - Shaworma Lizeanu
Este o shawormarie pe care am descoperit-o recent. Noutatea de-aici consta in faptul ca iti prepara lipia pe loc si iti pune si susan pe ea, daca vrei.
O alta noutate este data de compozitia shawormei care, pe langa obisnuitele legume si sosuri, poate contine si masline sau porumb. Pretul este accesibil (12-13 lei)

Locul 4 - Shaworma Regie (in fata la Max)
Nu stiu cum sa va spun, dar de fiecare data cand am mancat shaworma de-aici, era spre dimineata, dupa o noapte de agitatie in club. Ca sa va dati seama cat de bine se digera aceasta shaworma, imaginati-va cat de plini de alcool suntem dupa o noapte in Regie si niciodata n-am avut probleme dupa ce am mancat-o.
Pretul este studentesc - 10 lei.

Locul 5 - Shaworma Socului
Aceasta este o shawormarie care nu iese in evidenta cu anumite lucruri. Este normala din toate punctele de vedere si foarte buna. O singura chestie ar fi remarcat, si anume faptul ca iti pune incredibil de multa carne. Daca iei o shaworma mare, iti spun eu ca nu poti s-o termini, indiferent cat de foame iti este sau cat de dolofan esti.

Probabil multi o sa se intrebe de ce nu am inclus in top si shawormaria de la Dristor. Haideti sa fim seriosi, a fost o data o poveste frumoasa, cand nu erau atat de multe shawormarii. In plus, si-au luat-o in cap. Tre' sa fii nebun sa dai 15 lei pe o shaworma care seamana la dimensiune cu cea de la Spring (cateodata si la gust).

No, acum ce va pot spune, decat "Pofta mare!"



14 comentarii:

Dale spunea...

Imi place ca te-ai molipsit. Iti face bine sa mai vorbesti cu o ardeleanca :)) "No" bine?

Chip spunea...

:) susan si porumb...clar, aia tre sa fie cea mai tare shaworma

Dale spunea...

tu Chip... stii temele alea de casa de la romana cand aveam lectura noua: "notati-va cuvintele necunoscute"? ;)) eu am gasit vreo 2...

Ionut spunea...

@Dale: cum sa n-auzi de "merdenele" si "airan"? :)))

@Chip: toate merita incercate...voi face obiectiv turistic din ele, cand veniti in bucale :D

Valisor spunea...

Da... Bunut postul... E de 9, pentru ca:
1. Shaworma Max e detasat cea mai buna din lume. Si e si foarte ieftina.
2. Cu shawarma(cum ar zice Buniku)Socului nu sunt eu chiar asa convins ca nu poate fi terminata. Iuli si Mihai, stiu de ea?:))

Harry spunea...

Ionutz imi pare rau sa tre' sa te iau de manutza sa te duc la piata victoriei la o shawormerie care pe langa faptul ca este extraordinar de ieftina mai face si shaworma buna, (shaworma mica - 4 lei, medie 6 lei iar cea mare 8 lei, kebab-ul5 lei si...etc.)

Dale spunea...

pai noi nu le folosim... sigur gasesc si eu cateva de care sa nu fi auzit tu, stai linistit :P

Core3 spunea...

Shaworma Lizeanu.
A la Turca pe numele ei, are ca patroni niste iranieni. Pe langa shaworma, se pot gasi acolo diverse mancaruri traditonale (inclusiv pizza turceasca !).
Iar faptul ca lipia este CALDA si plina de mac si susan, o fac lejer sa ajunga pe locul 1. Va recomand sa cereti toate mirodeniile pe care le au pentru ca o sa fiti foarte surprinsi.

De asemenea, un alt loc ce merita incercat si merita sa intre in top, este "La Haleala". Situat la Gara de Nord dupa statia lui 79.
Acolo gasiti foarte multe sosuri si pentru amatorii de picant: piperul corean. Un praf din acest condiment si shaworma voastra o sa ia foc.

Incercati, Gustati, Studiati si actualizati topul ;)

Anonim spunea...

Topul e oarecum "noob", no offence dar cand spui shaorma Regie, sux great!

Topul meu de bucurestean :)) este urmatorul:

1. La Haleala(Gara de Nord)
2. Helin(Apaca, Politehnica)
3. Derya(Militari, sector 6)
4. Iskender
5. Maverick(Orizont, Drumul Taberei, sector 6)

incercati si apoi injurati-ma...sau nu!

Anonim spunea...

Indiferent de unde si cum o fi, cand te loveste o foame nasoala si daca te mai si gandesti la shaworma esti un om mort, ii ca si cum ai tine o conferinta pe teme culinare intr-o sala plina cu flamanzi:D
Am noroc ca tocmai am mancat ca altfel...;)
Cu respect...Cata4tm

Aditzu' spunea...

Pana nu demult si pentru mine sfanta era shaormaria de la Dimitrov (Ferdinand). Insa A la Turca se intrece pe sine. Una bucata e 9 lei (cica mica) dar te saturi indiferent de cat de foame iti e. In plus, au aia zeci de condimente daca vrei ;)

misha spunea...

Ai pus Genin pe locu' 2:)) şi când îţi ziceam că e super bună shaorma acolo, tu nu, batman batman:D

Ionut spunea...

@Misha: mai nou s-a facut o rocada intre locurile 2 si 3 :D

Anonim spunea...

Cel mai prost top...Actualizati.....sunt vreo 3-4 shaormerii unde merita sa dai banii ....in rest toate sunt la fel....Cele mai bune .....*la haleala* *la obor* *a la turca*