Vorbeste ma frumos

|

Iata ca am ajuns in luna in care misoginismul atinge cote maxime. Azi e 8 martie, adica ziua in care, vrem - nu vrem, trebuie sa-l facem pe misoginu' in patru si sa luam flori. Dar nu asta vreau sa subliniez azi, ci alt aspect.

"Barbatii sunt niste porci" auzi din gura tuturor femeilor. Daca bem bere ca porcii, ne basim ca porcii, injuram ca porcii sau dormim ca porcii, nu inseamna ca suntem porci. Pentru ca noi ne purtam mereu frumos cu sexul frumos. Nu cred ca ne basim si ragaim langa voi, nu o sa ne vedeti vreodata cum va chemam in spatele blocului ca sa ne pisam la perete, aliniati.
E posibil sa avem comportamentul unor porci, dar numai intre noi, fapt ce nu ne deranjeaza. N-o sa ma vedeti pe mine ca o sa-i reprosez lui Luci " ba nu te mai basi ca imi deranjezi miroseniile".

Am clarificat si aspectul cu porcii, asa ca o sa trec mai departe. O sa ma refer acum la felul cum ne adresam. Draga-pui-scumpete-etc, atingem cotele penibilului numai ca sa va gasim un apelativ potrivit. In schimb, cu ce ne alegem? "Ce vrei, ma?" auzi din gura a peste 50 % dintre fete. Ce-i drept, putini baieti se supara. Daca o gandim putin, "ma" reprezinta proiectia masculina a apelativului "fa". Acum luati-o asa : ce se intampla cand un baiat ii zice "fa" unei fete? Daca in cazul unui "ma" spus catre baiat, sunt foarte putini care se supara, eeeh cand un baiat ii zice "fa", se supara ea+prietenele ei+fetele din jur care n-au nicio treaba cu nimeni.

S-atunci, ma intreb eu : Tot noi suntem porci? Sau suntem porci tocmai pentru ca nu ne suparam cand ne ziceti "ma" ?

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ioane...gandesti prea mult...tu nu stii ca e egalitate intre sexe?

Ionut spunea...

da
sexul de noapte este egal cu cel de zi :))

Anonim spunea...

sau auzi "ce faci waaaai" daca locuiesti in moldova, decat ce faci ma. :))