Discriminare vestimentara

|

In acest post nu o sa ma refer la cocalarii made by Harrison Gibson sau la pitipoancele pink wannabees, ci la un accesoriu vestimentar foarte utilizat in aceasta perioada : gluga.
Eu port de multe ori gluga, fie ca e de la hanorac sau de la geaca. In ultimul timp, am observat ca lumea ma vede cu alti ochi cand am gluga in cap. Nu stiu de cate ori vi s-a intamplat sa va intalniti cu un cuplu pe strada, iar femeia sa-l stranga de brat pe barbat in momentul cand ma apropii de ei. Eh, mie mi s-a intamplat, nu de o data, ci de n ori. Ca sa nu spun de vanzatoarele de la magazine, ce privire fac cand le cer un pachet de tigari.

Nu inteleg de unde vine acest comportament al romanilor. Ok, am inteles ca gluga este al doilea obiect vestimentar purtat de catre ciorditori si hooligani, dupa cagula, dar totusi. Romanii sunt rasisti prin definitie, dar ce legatura are gluga cu pigmentul pielii? Parca vad ca o sa se infiinteze Ku Glug Klan ... ce naiba eek

Poate ca e si vina mea. Imaginati-va ca sunteti femeie si vreti sa scoateti niste bani de la ATM. Este seara si sunteti singura, pana cand observati un individ cu gluga pusa pe cap si cu tigara aprinsa, cum se aseaza la o distanta onorabila, asteptand ceva. Va trec prin minte o multime de scenarii, dar omiteti faptul ca poate acel individ vrea sa scoata niste bani... banii lui, nu ai tai !

Cam asta simt eu de fiecare data cand ma aflu in apropierea unui ATM. In ultimul timp m-am invatat si imi dau jos gluga ... astfel intru si eu in legitimitate (my ass)

5 comentarii:

Anonim spunea...

Adevarat ce zici. Si in filmele de groaza tot asa apare cate unu cu o gluga in cap. :)))

Anonim spunea...

:))
ai dreptate cu gluga aia, cama sa e.cum ti-ai pus gluga pe cap cum devii al dracu' de suspect. sa mai ai norocul sa fii si mai "blond" si gata,efectul de panica e garantat.

Anonim spunea...

dar o fata cu gluga p cap cum e?:D

Ionut spunea...

frigida :))

Anonim spunea...

:)).....sau poate nu