Liceul - episodul 6 : Prima betie

|

Se spune ca, daca nu ai fost macar o data rupt de beat, nu esti om.Eu pot spune ca sunt om.
Sa va povestesc ...

Eram undeva prin clasa a 10-a, in primul semestru.Aflasem ca Oana, colega noastra, era singura acasa si, cu aceasta ocazie, ne invitase pe la ea sa ne cunoastem mai bine si sa petrecem.
Si uite asa, ne-am dus cu purcel, catel si, mai ales, cu chef de petrecere.
Deoarece Oana a fost draguta si ne-a pus la dispozitie apartamentul, am zis sa nu fim ghiolbani si sa-i golim frigiderul si barul.In urmatoarele secunde am pus bani si am trimis pe cativa in Carrefour, sa ia d-ale gurii si d-ale ficatului ^^.

Intre timp, noi ascultam muzica si vorbeam.Deoarece eu nu pot sta pe uscat mult timp, i-am cerut acordul sa-i rapesc o bere din frigider.Toate ca toate, dar pana au venit ceilalti de la cumparaturi, i-am rapit vreo 3 beri.
Eram vesel si vorbaret.Ce mai, ma simteam bine, atat de bine incat ma plimbam prin casa de parca ar fi fost a mea.
In acest timp, intru eu la bucatarie sa vad ce au cumparat baietii.Mancarea nu ma interesa, asa ca eram curios de bautura.Zarisem vodca, bere, vin si un lichid albastru ce se numea Curacao.
Intre timp, Razvan facea pe barmanul si incerca nu stiu ce fel de cocktail, un amestec de vodca, oua si Curacao.Ca sa nu fiu mai prejos, eu faceam pe consumatorul.Astfel, am 'supt' vreo 3 pahare din licoarea magica.

Ok ... mi se taiasera picioarele.Eram constient, dar mergeam crucis.
Ma pun eu intr-un colt de pat si incep sa zac.Wai si ce frumos zaceam, pana cand a venit Dragos in camera si a zbierat "Baaaa, care mai vrea vin?".
In clipa aceea, m-am ridicat si, odata cu mine, s-a ridicat si mancarea pe care o halisem toata ziua.Vali a sesizat ca e ceva in neregula si m-a intrebat daca mi-e rau.Eu am raspuns sec "nu", dupa care, brusc, si-a facut aparitia un jet de voma in coltul gurii.Eram ceva de genul "cu dintii stransi ca sa nu iasa bucatile mari".
Mi-a adus o punga, dar cam tarziu, momentul era consumat deja.Pe jos era ca-n jungla, o materie de culoare verde, alunecoasa.Nu stiu ce fotosinteza am facut, dar am schimbat albastrul Curaca-ului cu verdele 'zemei' mele.

M-au dus baietii la baie ca sa imi revin.Cred ca am zacut acolo vreo ora.Nu eram singurul.Auzisem ca in cealalta baie, Dragos dormea in cada, cu un lighean in cap.
Stateam pe wc, cu capul in chiuveta.Zaceam eu frumos, pana m-a trezit Kiki, care venise sa-mi dea cafea.
"Kiki nu vreau cafea ca o elimin si p-asta", mormaiam eu."Bea Ioane ca o sa-ti faca bine, o sa-ti spele stomacul".De voie, de nevoie, am baut eu cafeaua si mi-am continuat programul de zacut.
Dupa un timp, parca imi revenisem.Ma duc eu in sufragerie, unde era stransa toata lumea si ma asez pe canapea, o canapea de-un alb impecabil (ca-n reclamele proaste la inalbitori).
Lumea era fericita ca imi revenisem, eu eram fericit ca revenisem printre ei, ce mai, simbioza totala.Pana cand, din 'neatentie', am eliminat si cafeaua pe care mi-o daduse Kiki, fix pe canapeaua de-un alb imaculat.
Toata lumea sarise cu gura pe Kiki, de parca el borase, chiar si eu il mustram "Ai vazut daca mi-ai dat cafea".

Nici nu stiu cand a venit dimineata, dar am intampinat-o cum se cuvine, sforaind.


Acest articol participa la concursul organizat de blogatu si rampage.

5 comentarii:

Anonim spunea...

cafeaua cu scrum e sfanta pentru trezit din betii .. in 15-20-25 de minute esti fresh :)

Kiki spunea...

da...puneti-l pe kiki la zid si aruncati in el cu pietre.

Anonim spunea...

incearca sa citesti o carte...pacat de intamplare ca pare amuzanta :)) hai gata k m a plictisit blogu tau

Ionut spunea...

Fuga la hi5 ...

Breezer spunea...

si sa nu uitam ca punga era sparta...:))