Solutii pentru Bucuresti

|

Multi si-au pus toate sperantele in Oprescu, pentru un oras mai bun.Iata ca, la aproape 3 luni de la instalarea acestuia ca primar, Bucurestiul este tot un oras sufocant, lenes si antipatic.

Ce-i drept, independentul a pornit usurel, umbland la administratie.Dar aceasta nu este cea mai mare problema a locuitorilor acestei urbe.
Pe timpul alegerilor, am lucrat la realizarea exit-pollurilor intr-o firma care se ocupa cu studii de cercetare.Multi dintre cei intervievati inainte de alegeri, in mare parte batrani, ma vedeau pe mine ca reprezentant al tinerei generatii, drept cel mai potrivit primar.Simpatici, ce-i drept, dar si realisti.Chiar daca parerea unanima a tinerilor este ca batraneii nu ne simpatizeaza, nu este chiar asa.Facand abstractie de cei senili, cu care toata lumea se cearta pe locuri in mijloacele de transport in comun, mai sunt si batranei intregi la minte, care gandesc ca-n tinerete.Si acestia au foarte mare incredere in generatia tanara, ba chiar o considera singura salvare in fata mogulilor politici.

Deci, cum ziceam, am fost propus ca primar.Ce-as putea realiza eu daca as fi in scaunul lui Oprescu?Iata cateva idei traznite care ar putea face mai normala viata bucurestenilor :

Masti de gaze in mijloacele de transport in comun

Cu totii cunoastem atmosfera din tramvaie si autobuze, mai ales vara.Aglomeratie, miros insuportabil, caldura, toate acestea te fac sa ai o calatorie sprancenata.Dupa teoria conform careia o picatura de apa curata nu se simte daca o pui intr-o sticla cu apa de canal, dar o picatura de apa de canal se simte daca o pui intr-o sticla cu apa curata, asa e si intr-un autobuz.Daca un singur calator miroase a te miri ceva, tot vehiculul va mirosi asemenea lui.

In conditiile acestea, care ar fi salvarea?Eliberarea de masti de gaze pe baza abonamentelor.O idee traznita, dar poate parea si o solutie de compromis.


Ecrane uriase, montate in intersectiile aglomerate


Este o solutie pentru posesorii de autovehicule mai vechi, care se plictisesc in timpul ambuteiajelor din intersectii.Programele vor fi, in mare parte, sportive.Vor fi excluse programele pentru femei, din motive lesne de inteles.


Pickhummer-e silentioase sau muzicale


Aproape pe fiecare bulevard intalnesti cate o lucrare infrastructurala.Ca e vorba despre modernizarea liniei de tramvai, inlocuirea bordurilor sau safaltare, peste tot intalnesti un zgomot asurzitor.Si cum cele mai intalnite utilaje producatoare de zgomot sunt pickhumere-le, iata care ar fi solutia : atasarea unor amortizoare sau unor muzicute care sa raspandeasca un sunet placut urechii.
Pentru a fi siguri ca sunetul va fi placut tuturor urechilor, atasarea muzicutelor nu va fi facuta de catre muncitorii manelisti.


Parcari asistate de motostivuitoare


Poate una dintre cele mai mari probleme ale bucurestenilor, cea a locurilor de parcare, poate fi rezolvata cu ajutorul unei idei ciudate, dar benefice : crearea unor containere uriase, dezvoltate pe verticala, care sa indeplineasca rolul de loc de parcare.Transportul vehiculelor va fi realizat cu ajutorul unor motostivuitoare mari.
Poate unii nu vor intelege rostul acestei idei, deoarece parcarile supraterane exista deja.Acestea, insa, ocupa un loc mult mai mare, deoarece vehiculele trebuie sa se deplaseze de la un etaj la altul.


Sunt niste idei SF-iste, ce-i drept, dar ar putea fi aplicate cu succes, intr-un viitor nu prea apropiat.Asta daca o sa mai traim (replica a mormonului din mine) lol

0 comentarii: