Wrestling si "ai sai"

|

Unii ii spun "sport", altii ii spun "show".Eu i-as spune direct "mijloc, specific SUA , de atragere in masa a adolescentilor americani (si-asa idioti), cu scopul de a face bani pe spatele acestora."

Aceasta combinatie de gimnastica, K1 (mimat) si actorie (proasta) a inceput sa prinda contur si in tara noastra, principalul vinovat fiind canalul TV sport.ro (de altfel, din punctul meu de vedere, cel mai bun canal TV de sport romanesc, exceptand difuzarea wrestling-ului).Lucrul cel mai grav este ca "targetul" de pe piata romaneasca are o varsta din ce in ce mai mica.Stau si ma uit la unii verisori ai mei de 10-12 ani, care pur si simplu sunt obsedati de aceasta manifestare.Au telefonul plin de poze cu John Cena, The Undertaker si alte nume parca din desene animate, au id-uri de messenger "personalizate" de genul io_john_cena.Nu stiu cum se joaca ei in timpul liber, dar parca vad ca in loc de celebra "tranta" a generatiei noastre, ei folosesc procedee din wrestling.Cunosc putini adolescenti cu capul pe umeri care urmaresc acest "spectacol".Ma rog, gusturile nu se discuta.

Nu zic ca fotbalul,K1 si box-ul sunt niste sporturi mai inteligente, dar au acel "ceva" (probabil competivitatea) care ne face sa le urmarim cu interes si fara frica unor posibile traume.Pe cand wrestling-ul...mai bine urmaresc un spectacol de circ.


PS : Parca vad ca intr-un viitor apropiat, intreaga ceata de wrestleri consacrati o sa se dea in spectacol live, in Romania, cu Sala Polivalenta plina de copii pana in 15 ani.Ca deh, unde exista interes pentru ceva, exista si profit.

7 comentarii:

Anonim spunea...

bai papagalule ... daca nu intelegi fenomenu taci... una e sa te uiti la cat de atletici sunt una e sa zici ca se bat... sat da fack ap

Ionut spunea...

Cum ziceam... 15 ani :))

Anonim spunea...

tu oricum nu esti in stare sa dai cu picioru intro minge da sa sari de la 5 metri peste alt om fara sa te ranesti

Ionut spunea...

Daca puteam sa sar de la 5 m peste un om fara sa ma ranesc,ma duceam la gimnastica sau la circ.Cat despre fotbal,las-o balta :)

Cristian Alda spunea...

:)) ... tare ... esti foarte acid in unlele critici ... cred k ti s-ar potrivii mult mai bine sa incerci la jurnalism ... sau ceva in domeniul criticilor ... ceva .. .sa zic literar ... nu's dc ai ales ase-ul dar nu mi se pare o facultate barbateasca ... :) si sper sa nu consideri o insulta postul .. .ci sa il iei doar ca pe o parere ... poate un sfat ... :) cat despre acel sport ... unii sunt cu songoku ... alti cu cena ... iar ceilati cu fetele power puff :)

Ionut spunea...

Avand in vedere ca am terminat liceul la profil real...toata viata am sa dau de matematica si informatica.Hai sa nu ii zicem jurnalism,ci mai mult o pasiune :)

Cristian Alda spunea...

Stii e o vorba ... nu stiu daca e lautareasca sau nu .. .dar are si ea gramul ei de adevar ... daca faci ceva care iti place si mai poti scoate si bani din trb asta atunci fao cu incredere ... e putin modificata de mine dar cam asa suna ... :)
Serios acum nu da cu piciorul pt k nu stii de unde sare ... conider ca poti avea orice job dar dc sa nu ai un job de care sa fii pasionat ... ai avea foarte multe sanse :P
Eu am terminat profil real mate-fizica ... sunt la constructii ... si angajat la rompetrol ... :))