Aho, aho, studenţi şi fraţi
Staţi puţin, nu vă drogaţi,
Din făină să nu inhalaţi,
Pătrunjelul să nu-l fumaţi.
S-a sculat mai an
Gaborul Traian
Şi s-a urcat
Într-un Logan tunat
Cu nr. B-33-AUR
Având sticker un taur
Cu sirena zgomotoasă
Şi lumina arţăgoasă.
El în scaun s-a ridicat
Şi pe străzi a patrulat
Să aleagă-un loc întunecat
Bun de înţepat şi de fumat.
Şi-a pornit într-o joi,
Cu o dubă cu doisprezece boi
Boi gaboreni,
Din naştere, melteni
Cu foamea-n glandă
Mânaţi după pradă...măi măi măi
La lună, la săptămână, la zi
Fac razii ca disperaţii
Arestează în grabă
Copii cu 2 g de iarbă
Şi nici alea întregi
2x0.7 g de crengi.
Ia mai fumaţi măi, hăi hăi...
Traian iute s-a întors
Din garaj alt logan a scos
Un logan mai năzdrăvan
Cum îi place lui Traian
Alb ca varul
Şi iute ca tramvaiul
Cu sirena stinsă
Şi ţigara aprinsă
Aşteaptă să se ivească
O tranzacţie dubioasă.
Dar ce mare ţeapă a luat
Când un copil a arestat
Crezând că are fel de droage
În plicul de etnobotanice.
Mâine, anul se-nnoieste
Şi haşişul se scumpeşte
Daţi buzna la orice dealer
Cu grijă, să nu va dea ler.
Cu această ocazie, vă doresc un an nou cu multe împliniri şi consum responsabil :D
Publicat de
Ionut
la
14:27
Că tot a venit azi cel mai amărât moş din lume, m-am gândit să-i compun o poezie, ştiind faptul că nu prea primeşte mai nimic din partea copiilor (moş Crăciun este aşteptat cu poezii, carneţele de note şi fursecuri, în timp ce moş Nicolae are satisfacţia ghetuţelor curăţate):
Cine merge cu metroul,
Că de taxi n-are bani?
E moş Nicolae, eroul
Pe drum face 30 de ani.
Când merge cu troleibuzul
Din Berceni în Apărători,
I se fute tot auzul,
De la 20 de cerşetori.
Cu tramvaiu' nu-i e frică
Din Republica în Tei,
Primeşte o amendă mică,
De vreo 200 de lei.
Toţi copiii din capitală
Dacă ţin la moşul biet,
La ghete să dea năvală
Şi să-i lase un bilet.
Publicat de
Ionut
la
22:42

Publicat de
Ionut
la
23:35
Publicat de
Ionut
la
12:26
Publicat de
Ionut
la
23:40
Situaţia testului Sunteţi un fotograf la o mică publicaţie, aveţi talent dar încă nu v-aţi afirmat pe plan naţional. Vă aflaţi în localitatea Mărăcineni de lângă Buzău. Din cauza condiţiilor meteorologice un dezastru este pe cale să se întâmple. Vă aflaţi lângă un pod ce este pe cale să se prabuşească din cauza forţei apei ce trece pe sub el. Sute de maşini se află pe pod şi toată lumea este disperată pentru că podul deja se clatină. Într-un final podul se prabuşeşte şi imagini de coşmar se desfăşoară în faţa ochilor dumneavoastră. Oameni disperaţi încearcă să iasă din maşini, ţipete, dacă vreţi să faceţi fotografia vieţii acum este momentul. Testul Vă apropiaţi de mal, aveţi aparatul în mână. De sub un val vedeţi un cap chel al unui om ce se luptă pentru viaţa lui şi încearcă disperat sa se prindă de nişte crengi ce atârnă de pe mal. Vă uitaţi mai atent şi observaţi că este chiar preşedintele tării, Traian Băsescu. Aveţi două opţiuni, fie faceţi o fotografie cu care mai mult ca sigur veţi câştiga un Pulitzer, fie aruncaţi camera, îl scoateţi din apă şi din acel moment toată ţara vă va cunoaşte ca pe omul ce i-a salvat viaţa preşedintelui Băsescu. Întrebarea testului Veţi folosi un film color cu contrast înalt sau veţi merge pe clasicul alb-negru pentru această poză? |
Publicat de
Ionut
la
23:27

Publicat de
Ionut
la
13:39
Publicat de
Ionut
la
17:17
Publicat de
Ionut
la
00:07
Publicat de
Ionut
la
10:42
Conform unei vorbe celebre, “romanul se pricepe la două lucruri: politică şi fotbal”. De ceva vreme, însă, acesta s-a specializat şi în discriminare. Ai făcut ceva prostesc şi te-a văzut cineva? Imediat eşti catalogat “moldovean prost”. Eşti mai încet la gândire şi nu ai Alzheimer? Ţi se pune eticheta de “ardelean”. Ai făcut ceva bine, iar în final ai dat-o-n bară? “Te-ai înecat ca ţiganul la mal” (nu am înţeles niciodată vorba asta, pentru că nu am văzut niciun ţigan care să nu ştie să înoate).
Sătul în a-şi mai cataloga semenii, românul s-a orientat către lumea vegetală. Astfel, a început să facă legea atât pe câmp, cât şi în grădina proprie, atribuindu-şi plante preferate şi excluzându-le pe altele. Un prim exemplu este cel al brusturelui. Pentru cine nu ştie, această plantă are cam acelaşi rol pe care îl are Mircea Badea în presa românească. Total opus faţă de surata ei, ştevia, care are menirea de a da gust ciorbelor anti-mahmureală (băutorii ştiu cel mai bine).
Şi pe tărâmul fructelor există categorii defavorizate, cum ar fi corcoduşele. În afară de compot şi ţuică, nu cunosc altă întrebuinţare a acestora. Nu cred că m-am plimbat pe raionul de dulciuri şi am văzut ciocolată cu gust de corcoduşe, marca proprie Carrefour. De altfel, nu am băut Fanta cu gust de corcoduşe sau nu am văzut reclama la noul Prigat cu gust de corcoduşe roşii de Brănesti. Şi acest lucru nu se va schimba. Nu o să mă văd, de ziua mea, mâncând dintr-un savuros tort de fructe, în a cărui compoziţie să domine corcoduşele.
În vremurile acestea de criză, propun o soluţie guvernului Boc: intensificarea exportului acestor fructe. Sunt sigur că, undeva mult spre vest, o familie de cubanezi e dornică să ia, de pe şifonier, un ziar în care sunt ascunse nişte corcoduşe veştejite. De import!
Publicat de
Ionut
la
22:53
Dat fiind faptul că, după postul cu Universitatea Craiova, nu m-am trezit la uşă cu vreo cruce formată din praz sau orice altă manifestare de voodoo oltenesc, mi-am făcut curaj să scriu şi ghidul despre Dinamo.
Pasul 1 - Renunţarea la apelativul “cainii roşii”
Nu am înţeles niciodată de unde vine porecla dinamoviştilor, ştiindu-se că nu au nimic în comun cu această culoare(poate doar ochii roşii de la alcool, dar deja intrăm în alt subiect sensibil). Eu nu am văzut niciodată un câine roşu, dar chiar dacă aş vedea, nu m-aş speria mai mult decât atunci când l-aş vedea pe Semeghin la volan. Să vină Borcea prin spate pe la Obor, pe seară, să simtă ferocitatea câinilor negri crescuţi de locatari şi pieţari (sau să-i facă Julius cunoştinţă cu maidanezii jucăuşi din Dristor), să vedem dacă-i mai arde de Red Dogs.
O poreclă mai bună pentru dinamovişti ar fi “groparii” (o să mă înjure groparu că o să aibă aceeaşi denumire cu a unor beţivi ordinari, dar nu-i bai). În primul rând, ei joacă în “groapa” (remarcaţi priceperea acestora de a-şi alege poreclele dintre cele mai academice denumiri). În al doilea rând, au talentul de a se săpa unul pe altul (vezi mulţimea de scandaluri interne, care de obicei se finalizează la un şpriţ şi cu o manea pro-Steaua, dar iar deviem de la subiect).
Cum porecla am ales-o să trecem la scandări “Cine sare? Groparii! Heh, heh!”
Pasul 2 – Liber la alcool
Mulţi se întreabă de ce Dinamo nu este echipa fanion a judeţului Vaslui, la câţi beţivani golgheteri s-au perindat pe la echipă. Începând cu Dinu, continuând cu Lupu, atingând apogeul la Semeghin (când intri cu maşina într-un hotel, probabil eşti nemulţumit de Room Service), tradiţia nu a încetat nici în zilele noastre, Goian şi N’Doye contribuind din plin la acest lucru.
Cum N’Doye joacă mai bine mahmur decât toţi jucătorii stelişti, după ce şi-au primit salariile, soluţia ar fi legalizarea alcoolului în incinta clubului. Vestiarul să fie transformat într-un bar, butoiaşele de Gatorade să fie umplute cu vin, jucătorii accidentaţi să fie trataţi cu plasturi îmbibaţi în ţuică. În plus, după victoriile importante din campionat, jucătorii vor sărbători la terasa din faţa stadionului, cântând imnurile echipelor adverse.
Pasul 3 – Atragerea suporterilor
Până şi fina mea de 3 ani ştie că fosta poreclă a dinamoviştilor “spartanii” se trage de la numărul mediu de spectatori. Nu poţi face performanţă ascultând zgomote de seminţe sparte, în loc de încurajări, aşa că Borcea să ia aminte la sfaturile mele:
- Construirea de spitale în jurul stadionului.. Ştim cu toţii că majoritatea abonaţilor dinamovişti sunt pacienţi ai spitalului de Urgenţă. Imaginaţi-vă un meci Dinamo - Barcelona, cu vreo 10 spitale în jurul arenei, şi pe Messi intimidat de pungile de glucoză atârnate pe post de bannere. Un avantaj al acestor suporteri este dat de fidelitatea lor transmisă echipei (va daţi seama că un pacient nu-l poate înjura pe Moţi atunci când acesta luftează, deoarece riscă să-şi piardă abonamentul, atât pe stadion cât şi în viaţă).
- Ieftinirea pungilor de seminţe vândute pe stadion. Cum spartul seminţelor este principala preocupare a suporterilor dinamovişti, un preţ mai mic decât cel al pieţei seminţelor ar aduce o contribuţie mai mare la bugetul echipei. În plus, jucătorii vor fi mai în siguranţă dacă vor avea meciuri dezastruoase cu celelalte echipe (un exemplu aleatoriu ar fi Foresta). Una e să te lovească în cap o brichetă şi altă e să te mângâie pe creştet o pungă plină cu coji de seminţe.
Pasul 4 – Prime in natură
Acţionarii dinamovişti au afaceri în diverse domenii, aşa că o premiere în natură ar fi în avantajul lor. În plus, echipa va fi şi mai motivată. Gândiţi-va cum ar juca Goian dac-ar şti că are ca prima câteva baterii de Vinia, cum ar antrena Andone având ca primă o lună de zile de aripioare moca de la KFC sau cum ar manageria echipa Ganea, ştiind că va primi câteva zeci de butelii, tocmai bune pentru sala de antrenament.
Pasul 5 – Ultimul, dar şi cel mai important
Să nu pice în preliminarii cu echipe formate din bucătari, pescari şi cizmari.
Am speranţa că toţi cititorii dinamovisti să nu mă blameze pentru anumite părţi negative pe care le-am evidenţiat. De altfel, am speranţa ca aceştia să nu-şi facă iluzii gratuite.
Publicat de
Ionut
la
10:47
Publicat de
Ionut
la
00:34
Publicat de
Ionut
la
07:11
Publicat de
Ionut
la
02:18
Publicat de
Ionut
la
12:19
Publicat de
Ionut
la
13:57
Sunt un stelist cu un simt al umorului mai dezvoltat :D
PS: Melodia e musai s-o ascultati la un sistem 5.1 =))
Publicat de
Ionut
la
18:30
Se ştie din popor că oltenii se mândresc cu două lucruri: prazul şi echipa Universitatea Craiova (ce-i drept, se mai mândresc şi cu faptul că sunt deştepţi, ceea ce intră uşor în contradicţie cu primele două).
Ca orice oameni mândri de ceva, şi oltenii vor să arate lumii adevăratele lucruri pe care le preţuiesc. Cum prazul nu poate fi un ambasador în afara ţării (poate doar la expoziţiile de parfumuri), nu mai rămâne decât echipa de fotbal. Pentru a fi posibil acest lucru, Universitatea ar trebui să câştige campionatul, sau măcar să joace în cupele europene, sau măcar să joace constant în prima ligă. Nu e imposibil, dacă se va ţine cont de următoarele (...continuare)
Publicat de
Ionut
la
14:25
Se spune, prin popor, ca moldovenii sunt amuzanti. Daca mai fac si stand-up, e clar.
Publicat de
Ionut
la
22:49
Ii stiti p-aia de trimit mail-uri in care te anunta ca au de vanzare viagra si alte medicamente necesare stabilitatii falusoidale?
Publicat de
Ionut
la
08:22
Publicat de
Ionut
la
19:14
Un banc, creatie proprie, inspirat din momentul calendaristic in care ne aflam si stirile de la ora 17:00:
De ce este martie, luna preferata a vasluienilor?
Pentru ca-si pot alege o baba.
Publicat de
Ionut
la
06:50
Probabil ca multi va intrebati care este scopul acestor posturi. Sincer sa va spun, nici eu nu stiu. Imi imaginez, poate, ca vreun kinder va cauta "jocurile copilariei" pe google si, in loc de wrestling si counter-strike, va gasi blogul meu.
Revenind la oile personale, astazi va voi povesti despre cel mai popular joc al copilariei. A schimbat vieti, destine, a facut multe mame sa incarunteasca mai devreme decat trebuia si a fost un instrument de marketing benefic pentru detergenti. Multe haine d-ale noastre devenite carpe de sters praful, au fost martore ale acestui fenomen.
Desi nu mai are nevoie de nicio prezentare, se pare ca trebuie sa fac un tutorial al acestui joc pentru pustii din zilele noastre. Foarte putini dintre ei au auzit de el si foarte putini il mai practica. Imi imaginez cum arata acum o "v-ati ascunselea", jucata probabil in mall:
Cornelius se pune sa numere pana la 200 de RON, in fata unui ATM. Ceilalti se ascund...
- 190 roni, 200 roni. Gata! Cine nu e gata, il iau cu lopata!
Incepe sa caute. Urca alene pe scarile rulante, este capacit de un un tip de la BGS pentru ca a aruncat o hartie pe jos. Intre timp, Costello iese de la Jolidon si introduce cardul in ATM:
- Pin-Pin Cornelius!
Se aseaza la o masa de la Mc si urmareste desfasurarea jocului, bucuros ca a scapat. Intre timp, Cornelius observa ceva la Zara. Alearga spre ATM, introduce cardul si exclama fericit:
- Pin-Pin Alesandro! Iesi afara ca te-am vazut la Zara.
Alesandro se aseaza la Mc, langa Costello. De suparare ca a fost vazut, comanda 2 hamburgeri. Intre timp, Cornelius continua sa caute. Trece o ora, trec 2. Pana la urma se plictiseste si joaca la pacanele. Intre timp, Rufus coboara de la cinema SatiotraginPLEX, ajunge la ATM si introduce cardul:
- Pin-Pin Cornelius! Am scapat turma! Scuze baieti, dar am fost la Avatar si m-a captivat.
Jocul s-a terminat. Toti cei 4 participanti se retrag la un bowling.
Acum ca am terminat si cu scenariile SF, sa intram in subiect. Jocul era foarte simplu, dar avea mai multe faze:
Faza 1 - Numararea
Numararea era un procedeu prin care se alegea norocosul care urma sa se puna. Unul mai tupeist lua initiativa si incepea sa zica poezii de genul "Pe o bara, se caca o cioara" sau "Din oceanul Pacific, a iesit un fish mic". Acestea erau cele mai indicate formule, dar nu cele mai folosite. In aceasta categoria, intra temuta "Una mia suta lei, ia te rog pe cine vrei..(bla-bla)...daca n-ai pe cine, ia-ma chiar pe mine". Aici, daca aveai norocul sa nu fii bun prieten cu majoritatea, puteai deja sa inchizi ochii si sa incepi sa numeri.
Faza 2 - Alegerea tipului de joc
Odata ce norocosul era ales sa se puna, trebuia decis, de comun acord, tipul de joc: cu sau fara scaparea turmei. "Cu scaparea turmei" insemna ca daca cel ce se punea ii scuipa pe aproape toti participantii, iar ultimul ramas in cursa reusea sa-l scuipe, insemna ca scapa turma, iar norocosul se punea din nou. Ca sa le explic si kinderilor, acesta era un fel de nivel pro, cum stiti voi de la Toca2.
Fara scaparea turmei era un joc unde se antrenau cei mici, hotarati sa treaca la profesionisti. Cum ultimul jucator ramas in cursa nu mai avea dreptul sa scape turme, primul scuipat avea deja soarta pecetluita. Practic, dupa ce il vedea pe primul, puteai sa iesi din ascunzatoare, pentru ca nu mai avea farmec.
Faza 3 - Desfasurarea jocului
Norocosul se punea la perete si incepea sa numere, cu ochii inchisi, iar ceilalti se ascundeau. Dupa ce numara, incepea sa-i caute. Odata ce-l vedea pe vreun concurent, trebuia sa-i spuna numele, dupa care sa alerge spre perete si sa-l scuipe. Noi foloseam scuipat adevarat si apelativul "Ptiu ptiu x". Va dati seama cum arata peretele dupa vreo 3 ore de flegmat. Am asistat in Suceava la un joc de fatzea (asa ii ziceam noi la v-ati ascunselea), in care norocosul folosea apelativul "tic-tac". "Tic-tac George Gafitza! Iesi afara ca te-am vazut dupa boscheti!".
In acest joc, existau si trucuri. Principalul truc era denumit "deghizarea" si consta in schimbul de haine intre 2 concurenti cu scopul de a-l incurca pe norocos si a-l face sa sparga oalele. "Spartul oalelor" era atunci cand era scuipat cineva eronat. Spre exemplu "Ptiu-ptiu Vasile, cand de fapt era Ion". Era amuzant sa practici deghizarea, mai ales cand te asezai intr-un cacat carnos de iarba, avand hainele altuia, bineinteles.
Era recomandat sa joci seara, pentru ca intunericul te facea sa crezi ca l-ai vazut pe Vali, cand de fapt era un caine mort :)))
Personal, n-am mai jucat v-ati ascunselea de mult. Totusi, se pare ca il joc de fiecare data cand ma furisez dimineata acasa, beat fiind. Cum bag eu cheile in usa, cum merg tiptil pana in camera mea si cum ma asez in pat si scuip "Ptiu-ptiu, ce somn mi-este!". Pana la urma, tot scapa turma tatal meu cand imi spune a doua zi ca am intrat incaltat :|
Publicat de
Ionut
la
14:24
No, nu stiu daca ati observat, dar de la o vreme, o parte din graiul ardelenesc este folosit si de subsemnatul. Asta poate fi si din cauza vizitei pe care am facut-o in inima Ardealului, la Cluuuj. Impresii si relatari despre aceasta calatorie, intr-un post viitor.
Publicat de
Ionut
la
22:29
Surubel era numele unui caine ce-si facea veacul pe langa blocul meu. Aici locuia, aici muncea. Avea 2 joburi, unul full time - acela de a latra si musca toti oamenii care treceau pe strada, si unul part-time - acela de a umbla prin gunoaie.
Publicat de
Ionut
la
08:09
Publicat de
Ionut
la
07:24
Publicat de
Ionut
la
22:19

Publicat de
Ionut
la
11:07
Publicat de
Ionut
la
20:47
Publicat de
Ionut
la
16:27
Nu mai e de mult o noutate ca tigarile se scumpesc mai rapid decat se fabrica. Cred ca fumatorii romani cotizeaza la buget mai mult decat o fac salariatii. Dar nu se plange nimeni de faptul acesta. Ati vazut voi vreo greva dupa o scumpire a tigarilor sau a alcoolului?
Publicat de
Ionut
la
22:08
Publicat de
Ionut
la
06:56
Publicat de
Ionut
la
13:22